Прослава храмовне славе у Моровићу

Верни народ у Моровићу прославио је, 21. Септембра, своју храмовну славу, Рођење Пресвете Богородице. Свету Литургију поводом овог празника служили су протојереј-ставрофор Радомир С. Мишић, архијерејски намесник шидски, који је началствовао литургијским сабрањем, протојереј Никола Пробојчић, парох у Вишњићеву и јереј Лазар Павић, парох адашевачки. За појање је био задужен Милорад Марковић, вероучитељ у ОШ ,,Филип Вишњић“ у Моровићу и Јамени, заједно са ученицима. Светој Литургији присуствовали су директорка ОШ ,,Филип Вишњић”, Владица Стојаковић, учитељи, наставници и ученици, као и бројни верни народ. На крају Свете Литургије поучну беседу о значају празника Мале Госпојине одржао је јереј Лазар Павић, рекавши да управо данашњи дан представља почетак нашег спасења, јер прослављамо рођење „Оне од Које се у телу родио Спаситеља света, Господ Исус Христос“.

У наставку је извршен трократни литијски опход око храма у коме су учествовали јеромонах Варнава (Радусиновић), духовник манастира Раковац, протојереј-ставрофор Милорад Душанић, парох моровићки и протојереј Никола Пробојчић из Вишњићева, након чега су освештани и пререзани славски дарови и изабрани кумови славе за следећу годину.

По окончању богослужења за свештенство и сав верни народ је приређена трпеза љубави, трудом надлежног пароха и Црквеног одбора у Моровићу.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *