Отац Јован Пламенац, обраћање путем видео линка, Конференција у Београду

У Београду је 28. августа одржана конференција на тему кршења верских права са посебним освртом на страдање канонске Украјинске Православне Цркве.

У Украјини, пред очима целе светске заједнице, украјинске власти уништавају Украјинску православну цркву. Ово је заједничка акција режима Зеленског и ПЦУ (Православна црква Украјине), која је под патронатом Цариградске патријаршије, као и самог патријарха Вартоломеја. Храмови су конфисковани, а свештенство Украјинске Православне Цркве је подвргнуто насиљу и прогону. Сведоци смо насилног заузимања једног од најстаријих центара православног света Кијевско-печерске лавре и њених светиња.

Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије (организатор),  Диогенис Валаванидис, председник Центра за заштиту хришћанског идентитета; Дејан Мировић, професор међународног права; Отац Јован Пламенац, свештеник СПЦ; Фра Хјуз, хуманитарац из Ирске, аутор књиге Voices from Donbass; Конрад Рекас, новинар и политичар из Пољске; Атанас Стефанов, православни активиста из Бугарске; Даниел Ковалик, професор хуманитарног права из САД; Спомена Милачић, клинички психолог, заштитник дечијих права и Патрик Попел, политички аналитичар из Аустрије.

Текст, фотографија и звучни запис: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *