Призив Светог Духа за почетак нове школске године у војачком храму Светог оца Николаја

Призив Светог Духа за почетак нове школске године у војачком храму Светог оца Николаја ове године је јубиларни, 25. по реду од како је обновљен у овом селу. Настављајући традиције веронауке пре Другог светскиг рата, њеним враћањем у школе и овај молебан на Велику Госпојину је настављен као да никад није било прекида.

Велики храм у Војки био је испуњен децом свих узраста, које су родитељи послали на старање Мајци Божијој као најпоузданијој наставници свих људи. После Божанствене Литургије, протојереј Радомир Сандић узносио је посебне молитве за ђаке и наставнике, које су сви присутни са пажњом пратили. Као брижни пастир упутио је речи подршке како деци тако и њиховим родитељима, да буду достојни своје улоге и звања у породици и друштву, гледајући на нашу заједничку Мајку, Пресвету Богородицу, као пример и заштиту. Затим су сви ученици пришли на благослов.

Надахнути Божјом благодаћу и речју, радосно започињу нову школску годину а већ на празник Ваведења Пресвете Богородице ђаци прваци ће доћи на своје прво заједничко причешће. 

Вероучитељ Слободан Грујић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *