Празник Преображења Господњег у манастиру Гргетег

Добро нам је овде бити – снажне речи апостола Петра на гори Тавор и надахнута беседа презвитера Милоша Лукића на Фрушкој Гори су употпунили данашње литургијско сабрање у манастиру Гргетег. Празник Преображења Господњег прослављен је у велелепном скиту манастира.

Светом Литургијом је началствовао високопреподобни архимандрит Доситеј игуман манастира Гргетег, уз саслужење јеромонаха Софронија сабрата манастира Старо Хопово, јеромонаха Теофила сабрата манастира Гргетег, те двојице инђијских презвитера Немање Мартиновића и Милоша Лукића. За певницом су биле гргетешке монахиње и појци из Инђије.

Велики број верника се данас сабрао испред храма Преображења Господњег у скиту манастира Гргетег. После Свете тајне причешћа, приступило се освећењу овогодишњег грожђа и трократном опходу око храма. Овогодишњи кумови су принели славске дарове на освећење, да би се после поделила нафора и славски колач.

Као и увек до сад бираним речима добродошлице и позивом за трпезу љубави обратио се високопреподобни архимандрит Доситеј.

Текст, фотографије и звучни запис: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Беседа оца Милоша Лукића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *