Парохијско писмо новопостављеног пароха румског

У Христу браћо и сестре,

при храму Силаска Св. Духа на апостоле у Руми оформљена је трећа парохија на којој ћу служити као ваш нови свештеник, духовник и молитвеник. Користим ову прилику да вам се представим са неколико речи и умолим да ме прихватите и допустите ми да вам боље него сада приближим себе служењем, пастирским радом и старањем. Зовем се Стефан Гавровски. Завршио сам Богословију, Богословски факултет и мастер у Београду. Служио сам као ђакон и вероучитељ у Старој Пазови, након чега ме је владика сремски господин Василије рукоположио и послао вама да се заједно молимо и упућујемо једни друге у побожност.

Као ваш нови свештеник желим вам неизмерно љубави и свега што хришћанска љубав собом носи: трпљења, искрености, правдољубља, несебичности. Будите здрави, измирени једни са другима, како бисте задобили истински мир и благослов Божји.

Позивам вас да упишете вашу децу на Верску наставу и да их доводите у храм. Само у Цркви и здравој хришћанској породици, малој-домаћој Цркви, деца ће прихватити исконске вредности и научити да развијају хришћанске, свеопште људске и јеванђелске врлине. У цркви ћемо сачувати нашу децу од свих искушења са којима се савремени човек сусреће, а кроз радионице које свештено братство планира да организује деца ће заволети богослужење и постати истинска деца Божја, а ви уз њих народ Божји и свети, царско свештенство.

Жеља ми је да вас све упознам ради ширења Славе Божје и Речи Божје. Временом ћемо сачинити и парохијску вибер групу, која ће служити искључиво ради обавештења о богослужбеном и парохијском животу наше заједнице на духовну корист и изградњу. За сва питања, духовне, молитвене и обредне потребе у свако време можете се обратити путем позива или смс-а, друштвених мрежа или апликација. Ваши досадашњи свештеници ће вас упутити на мене, уколико услед регулација парохија припадате новооснованој парохији.

Молећи се једни за друге, молимо се браћо и сестре да сви наши сусрети буду сусрети радости, да заједно, једни са другима у Дому Божјем, учествујући на светим богослужењима, узрастамо у меру раста висине Христове и усавршавамо се у неизмерној Христовој љубави. Све вас још једном поздрављам желећи вам мир и Божји благослов.

Ваш молитвеник пред Господом

свештеник Стефан Гавровски

svestenikstefan.ru@gmail.com

062/473-571

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *