Најава: ДАН ПОРОДИЦЕ у Јакову

Црквена општина Јаково у корелацији са вртићима “Бимбо” из Јакова организује ДАНЕ ПОРОДИЦЕ, који су хуманитарног карактера, у недељу, 18. јуна 2023. године, у периоду од 11:00 до 16:00 часова.

Овај догађај не носи без разлога тај назив, обзиром да знамо колико наша Света Православна Црква увек наглашава важност породице, и кроз њу духовне и молитвене везе предака и потомака. Породица се разликује од сваке људске установе. Тако и човек јесте оно што понесе из свог дома, из своје породице.
Оно што сваки родитељ треба да зна, када твори васпитање своје деце, јесте да увек, најпре помисле на Бога – Оца сваке породице, и на небу и на земљи. Породица треба да представља највећу вредност и највећу бригу, јер морамо поћи од тога да какво нам је стање у породици и међусобни односи, такво ће нам бити и друштву, простору на коме живимо, у целој држави, а корен породице се огледа у томе какви су управо родитељи.
Ширити међусобну љубав и волети сваког човека као свог брата, важно је научити у породици и изнети из ње на делима.
О томе нам стално говоре наши духовни оци, те тако, кроз дела љубави показују и бригу за наше спасење.
Вођени тиме, управо овај предстојећи догађај тежи да промени свест сваког човека, да на делу покаже своју љубав.
Овим чином, свако од нас добија прилику да то и учини.
Малишани ће тога дана организовати базар на коме ће изложити своје играчке, књиге, оно што су сами направили, разне посластице биће дело вредних руку домаћица, ваучери разних предузећа биће такође доступни, а сви који желе да се укључе могу то учинити и дати свој допринос на начин на који желе. Свакако, велико људско срце учиниће племенито дело за свог брата коме је помоћ потребна, односно сва сакупљена средства биће уручена сиромашним православним породицама.

Старешина храма јереј Александар Симић
Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *