Први кабинет за верску наставу у Епархији сремској

СТАВЉЕН У ФУНКЦИЈУ ПРВИ КАБИНЕТ ЗА ВЕРСКУ НАСТАВУ У ЕПАРХИЈИ СРЕМСКОЈ, САВРЕМЕНО ОПРЕМЉЕН, ОСЛИКАН И УРЕЂЕН, НАМЕЊЕН ЗА АДЕКВАТНО ИЗВОЂЕЊЕ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ.

Откривачком методом у методици наставе и дидактици ученици, поред информација, развијају своје способности и ставове у складу са циљевима и задацима одређеног предмета. У овом случају у питању је веронаука. То заправо значи да, поред информативног учинка наставе, треба обезбедити и њен формативни учинак. То се у дидактици постиже нарочито применом откривачке, проблемске и методе практичних радова.

Зашто о овоме говоримо? Зато што је у нашој епархији, веома ретко да нека од образовних установа поседује кабинет за верску наставу, а један од светлијих примера наших дана свакако је кабинет ОШ “Трива Витасовић- Лебарник” у Лаћарку, који је заједно са верним народом, ученицима и њиховим родитељима осмислио и уредио њихов вероучитељ и свештеник јереј Бранислав Дивљак.

Кабинет је назван, рекли бисмо, по циљу и исходима самог предмета “Рајски врт” и налази се у приземљу објекта школе, поред главног улаза. Кабинет је савремено опремљен, уређен и осликан, прилагођен за адекватно извођење наставе.

Очекујемо и надамо  се да ће наш Епископ сремски Господин Василије, у данима који предстоје, десницом својом светом осветити и благословити овај молитвени кутак у овиру наше школе, а са њим заједно и све оне који ће се учити Јеванђељу Христовом.

Благодаримо оцу Браниславу Дивљаку за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *