Празник Силаска Светог Духа на апостоле молитвено прослављен у Храму Светих Кирила и Методија у Бусијама

Дана 4. јуна 2023. године, молитвено светкујући спомен на Силазак Светог Духа на апостоле (Тројице, Педесетница), који представља рођендан хришћанске Цркве, у Храму Светих Кирила и Методија у Бусијама Свету Литургију су служили протојереј Мићо Ристић, старешина Храма Светих Кирила и Методија у Бусијама и јереј Никола Ерцег, парох бусијски.

У пригодној беседи јереј Никола Ерцег се обратио верном народу, сабраном у великом броју, говорећи о значају данашњег празника, подсећајући нас да има један рођендан који је веома значајан за спасење рода људског. То је Духовдан – рођендан Цркве Христове, који се слави у педесети дан по Васкрсењу Христовом. Црква је непрекидни Духовдан, Дух Свети је стално у њој као бескрајна животворна сила и он непрекидно силази кроз сваку Свету тајну, кроз сваку свету врлину, кроз свако богослужење, кроз свако „Господе помилуј“, кроз сваки христочежњиви уздах.

Светим тајнама Тела и Крви Христове приступио је сабрани верни народ, као и ученици Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бусијама, који су појали за певницом на Светој Литургији заједно са верним народом, а затим је настављено заједничарење верног народа са својим духовним пастирима.

Благодаримо оцу Николи Ерцегу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *