Света архијерејска Литургија у Нерадину

На дан Преподобног Пахомија Великог и Светог Ахилија, епископа лариског, 28. маја 2023. године, у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Нерадину, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је Свету архијерејску Литургију. Преосвећеном Владици саслуживали су протонамесник Бојан Мијановић, архијерејски намесник пећиначки, јереј Младен Косановић, парох стејановачки и бешеновачки, као и епархијски ђакон Горан Власац. Благољепију богослужења допринело је и хармонично појање ученика Богословије Светог Арсенија из Сремских Карловаца.

На крају Свете Литургије, присутнима се обратио Преосвећени Господин Епископ, похваливши труд и ентузијазам својих парохијана из Нерадина, који су учествовали у чишћењу и украшавању богомоље и порте и припремању богатог послужења. Како је недавно успешно завршена обнова његове спољашњости, извршен је опход око храма, који је окађен и пошкропљен светом водом, а затим су прочитане молитве за разведравање и добро време. Због чињенице да је Света архијерејска Литургија у овом месту поново служена након више деценија, у Светониколајевској цркви скупио се заиста велик број верног народа и готово је свако од нерадинских парохијана пружио свој допринос да овај молитвени скуп буде што достојанственији и свечанији.

По завршеном богослужењу, у сали Месне заједнице приређена је трпеза љубави, трудом домаћина данашњег сабрања, архимандрита Атанасија (Гатала), настојатеља манастира Старо Хопово.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *