У Лаћарку одржано предавање на тему “Где грешимо?”

Са благословом Његовог Преосвештенста Епископа сремског Господина Василија, у организацији Храма Светог Архангела Гаврила, Светосавске омладинске заједнице у Лаћарку и ОШ “Трива Витасовић Лебарник” у недељу Самарјанке 14. 05. 2023. године, у Храму Светог Архангела Гаврила савршен је парастос за трагично настрадале у претходним несрећама које су захватиле читаво наше друштво и нашу Цркву.

Парастос су савршили протојереј – ставрофор Момир Џамбић и старешина лаћарачког Саборног храма јереј Бранислав Дивљак. У наставку молитвености, у свечаној сали школе уприличено је предавање на тему “Где грешимо?” на ком су говорили: др Станимир Чекеринац, начелник Службе психијатрије Опште болнице у Сремској Митровици и Мр Стефан Недић, вероучитељ у Митровачкој гимназији и заменик председника Одбора за верску наставу Епархије сремске.

Срж данашњег и проблема многих људи данас јесу управо острашћене душе, нанете штете и нељудскост којом су осујећене хришћанске душе. Недостатак љубави у великом броју, емпатије и емпатичности, које се огледају у јеванђељском зачалу Светог Јеванђеља по Јовану у перикопи о раслабљеном у бањи Витезди “Немам човека”!

Текст и фотографије: јереј Бранислав Дивљак

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *