Такмичење из Верске наставе у Новој Пазови

У суботу 29. априла 2023. године, са почетком у 10.00 часова у црквеној сали при храму Свете Петке у Новој Пазови одржано је такмичење из Верске наставе ученика основних и средњих школа у архијерејском намесништву старопазовачком.

По прочитаној молитви вероучитеље и њихове ученике поздравио је прота Зоран Јовић и пожелео им срећу и успех приликом такмичења, подсетивши нас на значај заједнице, што оваква такмичења желе да подстакну.

Стручну комисију чинили су: госпођа Слађана Скопљак, стручни сарадник – педагог, свештеник Милорад Бојчић, парох голубиначки и координатор старопазовачког актива, ђакон Стефан Гавровски. Ученици су остварили следеће резултате:

ОШ од I до IV:

  1. „Растко Немањић Свети Сава“ Нова Пазова
  2. „Бошко Палковљевић Пинки“ Стара Пазова
  3. „23. октобар“ Голубинци

ОШ од V до VIII:

  1. „Растко Немањић – Свети Сава“ Нова Пазова
  2. „Слободан Савковић“ Стари Бановци
  3. „Никола Тесла” Нови Бановци

СШ:

  1. ЕТШ ,,Вук Караџић“ Стара Пазова
  2. Гимназија ,,Бранко Радичевић“ Стара Пазова

Трудом архијерејског намесника старопазовачког протојереја-ставрофора Зорана Јовића сви учесници награђени су похвалницама, док су учесници који су заузели прва три места добили и пригодне књиге. Сви чланови екипа, који су заузели прва места у све три категорије, добили су и медаље са ликом Светог Саве. За сву децу, као и за вероучитеље, припремљено је послужење.

Ђакон Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *