Васкрс у храму Силаска Светога Духа на апостоле у Руми

Васкрсења је дан, просветимо се људи! Пасха, Господња Пасха! Од смрти у живот и са земље на небеса Христос Бог нас преведе!

Васкрсење Христово – најсветлији и најузвишенији Дан за људски род, у румском Саборном храму Силаска Светог Духа на апостоле, дочекано је у радости великог броја благочестивог народа који је испунио наш Свети храм, а уз молитве наших духовних отаца, Архијерејског намесника и пароха румског протојереја – ставрофора Сретена Лазаревића и старешине храма протопрезвитера Душана Вишекруне.

Иако је топла и Богом дарована васкршња ноћ призвала велики број наших суграђана да узму учешће у заједници свих Светих, исто тако је и Света Литургија сабрала многобројни народ, а пре свега децу.

Након што су се причестили светим Даровима, Телом и Крвљу Васкрслога Господа, сви су наставили да се радују Господу који је јачи од сваке смрти и болести, али и да се радују једни другима, славећи светли празник Христовог васкрсења, празник над празницима – славећи бескрајни Живот!
Нека овај светли празник увек буде за нас празник радости, празник победе живота над смрћу, и нека нам  помогне да стрпљиво, без ропота подносимо све тегобе земаљског живота у нади да ће доћи време кад ћемо чути жељени глас Спаситеља нашег:
„Ходите благословени Оца Мојега; примите царство које вам је приправљено од постања свијета” (Мт. 25, 34).

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!

Текст и фотографије: Мирјана Босић

Видео прилог и фотографије: Милан Романовић, студент Богословског факултета у Београду

Извор: Радио Српски Сион

Беседа Архијерејског намесника и пароха румском протојереја – ставрофора Сретена Лазаревића:

Беседа старешине храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, протонамесника Душана Вишекруне:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *