Празник Васкрсења Христовог у Сусеку

На сам Празник над празницима, 16. априла 2023. године са почетком у 5.00 часова, служено је Пасхално (Васкрсно) јутрење којим је богослужбено актуелизован чин одласка Мироносица и ученика Христових на гроб Господњи, где су се утешним речима Светог архангела Гаврила уверили у празан гроб и обрадовали због Васкрсења свог Господа.

У наставку, са почетком у 9.00 часова, Пасхалну Литургију служио је надлежни парох јереј Немања Теофиловић. За певницама појали су сусечки ученици сремскокарловачке Богословије “Свети Арсеније Сремац” Лазар Ковачевић и Драган Варечка, ученик веронауке VIII разреда сусечке ОШ “Јован Поповић” млади Александар Пилиповић и чланови храмовног Појачког састава “Благовеститељ” са хоровођом госпођом Александром Теофиловић. Након Литургије и сверадосних васкршњих поздрава, уследило је дружење и мрсно послужење у црквеној сали.

Овом приликом велику благодарност изражавамо верном народу за присуство, молитвено и евхаристијско учешће, као и за допринос у организацији и реализацији пратећих празничних садржаја при Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку.

Tекст: јереј Немања Теофиловић, парох сусечки

Фотографије: Лазар Ковачевић, Младен Апић, попадија Александра Теофиловић, Анастасија Миљић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *