Породица Маџаревић даровала земљиште за градњу нове сурчинске цркве Рођења Пресвете Богородице

У Средопосну недељу, 26. марта 2023. године у сурчинској цркви Преподобне мати Параскеве Светом Литургијом је началствовао јереј Милан Томашевић уз саслужење протојереја Страхиње Голијана архијерејског намесника земунског, док је вернике исповедао старешина цркве, протојереј Александар Цвитановић. За певницом су били чланови Хора Покрова Пресвете Богородице

У надахнутој проповеди отац Милан Томашевић је кратко говорио о служби Богу, какав је то осећај у Светој земљи у којој је недавно боравио, и служби Богу после повратка у своју матичну цркву. Позвао је верне да се и наредне три недеље Часног поста наоружају стрпљењем, смиреношћу, трпљењем, љубављу и свим оним што је потребно да би спасили не само себе, већ да би достојанствено дочекали славно Васкрсење Христово, носећи крст свој, како је и Господ носио Крст и страдао за све нас. 

Отац Милан Томашевић је затим саопштио радосну вест да је породица Маџаревић даровала земљиште у Сурчину за изградњу нове цркве посвећене Рођењу Пресвете Богородице. По благослову Епископа сремског Господина Василија, неопходним техничким припремама за градњу нове богомоље руководиће отац Милан. 

У име Црквене општине, икону Рођења Пресвете Богородице Живку Маџаревићу, домаћину који са супругом Мирјаном има сина Милоша и кћер Марину, предао је архијерејски намесник земунски Страхиња Голијан. Живко Маџаревић је и деда две прекрасне унуке Магдалене и Теодоре. 

Породица Маџаревић је одувек помагала и чинила добра на славу Господа и рода српског, посебно чинећи изобилна добра џркви Преподобне мати Параскеве у Сурчину. Велика благодарност свих нас породици Маџаревић. 

Текст, фотографије и звучни запис: Зорица Зец

Извор: Радио Српски Сион

Беседа оца Милана Томашевића:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *