Одржан турнир у шаху у парохијској сали Вазнесењског храма у Руми

У недељу, 19. Фебруара 2023. г. на празник Св. Фотија у парохијској сали храма Вазнесења Господњег је настављено са планираним активностима за 2023. годину. Одигран је турнир у шаху. Због здравстених потешкоћа поједини учесници су отказали своје учешће па је од пријављених 18 учесника укупно 12 учествовало на турниру.

Иницијатор овог турнира отац Ђорђе Санчанин, парох храма Вазнесења Господњег је поздравио присутне и захвалио им се што су се одазвали позиву. Турнир је почео у 12.00 а завршио се у 15.00 часова. По завршетку играња турнира отац Ђорђе је у знак молитвеног сећања испред управе храма Вазнесења Господњег даривао по икону тројици учесника и то:

  1. Г-дину Драгиши Јакићу као победнику овог турнира са највише освојених победа;
  2. Г-дину Луки Крњајићу као најперспективнијем играчу на турниру;
  3. Димитрију Петковском ће бити уручена икона накнадно као најмлађем учеснику турнира.

Велику захвалност на учествовању на турниру изражавамо и према осталим учесницима: оцу Ђорђу Санчанину, Александру и Стефану Крунићу, Василију Арсеновићу, Драгану Јандрићу, Дамјану Дундићу, Горану Тепавцу, Страхињи Живковићу и Кристијану Коканову.

Као морална подршка присутни турнир су посетили и својим присуством увеличали и поједини парохијани као и протојереј Драган Арсеновић парох храма Вазнесења Господњег.

Већ следећи месец настављамо са нашим активностима а то су ликовна колонија и предавање проте Драгана Арсеновића.

На достављеном тексту и фотографијама благодаримо оцу Ђорђу Санчанину

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *