Бадње вече и Божић у Храму сабора српских светитеља у Руми

Дана 6. јануара 2023. године на Бадње вече, с почетком у 16.30 часова, служено је Велико повечерје у Храму сабора српских светитеља у Руми. Том приликом запаљен је велики бадњак који је у кочијама довезен у порту храма, а потом су освећени и верном народу подељени претходно припремљени бадњачићи. Тим чином началствовали су свештеници овога храма протојереји Бранислав Мишковић и Вујадин Савић.

Масовно присуство верног народа, који је једва стао у већ велику црквену порту, навело је старешину храма, оца Бранислава, да у својој беседи између осталог искаже и огромну радост због толике посећености парохијана догађају у којем прослављамо рођење Богомладенца Христа. Након поделе бадњачића уследио је традиционални обичај “пијукања” и даривања деце поклонима у самоме храму.

Тачно у поноћ, 7. јануара 2023. године, у препуном храму је служена Света Литургија којом је началствовао протојереј Бранислав Мишковић. Непосредно пред Свету тајну причешћа прочитана је Божићна посланица СПЦ. Готово сви присутни су се том приликом и причестили.

На самом крају прота Бранислав је радосним поздравом ХРИСТОС СЕ РОДИ свим присутнима честитао велики празник и истакао да ће у Храму сабора српских светитеља Света Литургија бити служена и у 9.00 часова, истога дана.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *