Храм Преподобне мајке Параскеве у Шидским Бановцима прославио храмовну славу

Благодарећи Богу, мала духовна оаза парохија Шидски Бановци је торжествено прославила своју небеску заштитницу Преподобну мајку Параскеву – Свету Петку.

Прослава храмове славе је отпочела на навечерје празника вечерњим богослужењем.
На дан храмове славе Свету Литургију служио је протојереј Никола Гвозденовић надлежни парох, који се на крају Литургије благочестивом народу обратио беседом у којој је истакао значај храмовне славе која нас спаја те чинимо заједницу Тела Христовог и Свете Петке као иконе нашег постојања на овим просторима и као светила која указује пут у сусрет Господу.

По завршетку Свете Литургије обављен је литијски опход око светог храма, после којег је освећен славски колач и кољиво који су пренели овогодишњи кумови породице Ралић из  Бановаца и Лончаревић из Винковачких Бановаца.

Честити народ села се сабрао у своме молитвеноме дому да заблагодаре светитељки и упуте молитве Богу. На крају је молитвена атмосфера настављена пригодним послужењем у порти храма које су припремили управа Ц. О. Шидски Бановци и овогодишњи кумови.

Благодаримо свим онима који су заједно у овим тешким и смутним временима узели молитвенога учешћа у дану радости и прославе храмовне славе.

Благодаримо протојереју Николи Гвозденовићу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *