Света тајна Јелеосвећења у Прхову

Јелеосвећење у Прхову
О томе да се Небо и земља радују када се душе људске покају и поврате загрљају Оца небеског, Који са радошћу прима све покајане синове и кћери и дарује им изобиље добара, 
 сведочили су свештеници Доњег Срема.
У навечерје празника Светог деспота Стефана Бранковића, 21. октобра 2022. године, са почетком у 18 часова, у храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Прхову, служена је Света Тајна Јелеосвећења.
Началствујући свештенослужитељ био је Архијерејски намесник пећиначки протонамесник Бојан Мијановић, парох пећиначки, уз саслуживање протојереја Александра Урумовића, пароха ашањског, јереја Слободана Мицића, пароха обрешког, јереја Саше Милијашевића, пароха доњетоварничког, јереја Стефана Сремца, пароха прховачког и сремскомихаљевачког, јереја Јована Стегњајића, пароха карловчићанског
и јереја Божидара Васића, пароха огарског.
Лепоти богослужења појањем за певницом допринели су вероучитељи Марко Ракић и Славиша Грујић.

Богонадахнутом беседом присутном свештенству и верном народу, који је испунио цео Свети храм, након Свете Тајне Јелеосвећења обратио се Архијерејски намесник пећиначки протонамесник Бојан Мијановић, говоривши о радости присутног свештенства због васкрсења душе вернога народа у Прхову, о потреби душе човечије у сваком времену за молитвом и заједничарењем у љубави са Богом живим у светотајинском животу Цркве Христове ради свога душевног и телесног исцељења.

Након помазивања освештаним уљем свих присутних, приступило се састанку свештенства Архијерејског намесништва пећиначког у парохијском дому у Прхову, где се говорило о актуелним потребама црквене заједнице и свештенства.

По завршетку састанка, послужена је трпеза љубави присутнима у парохијском дому, трудом и љубављу домаћина.

Приредио: јереј Слободан Мицић, прив. парох обрешки

Извор: Радио „Српски Сион“
Беседа Архијерејског намесника пећиначког, протонамесника Бојана Мијановића, у храму, након Свете тајне Јелеосвећења, а пре помазивања:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *