Уснуо у Господу протојереј-ставрофор Ђорђе Благојевић

Обавештавамо вас да је наш драги Ђорђе Благојевић, протојереј-ставрофор у пензији, рођен у Јарку, 25. априла 1953. године, уснуо у Господу у 69. години живота. Драги прота Ђорђе, Богословију Светог Арсенија завршио је 1975. године, у Сремским Карловцима. Епископ сремски Макарије (Ђорђевић) рукоположио га је у чинове ђакона, у Сремској Митровици, 7. септембра, и презвитера, у Мартинцима, 27. септембра 1975. године. Служио је на парохијама у Мартинцима (1975–1984), Лаћарку (1984–1999), Буђановцима (1999–2001) и Сремској Митровици (2001–2013). У Лаћарак поново прелази 1. јуна 2013. године. Епископ сремски Макарије одликовао га је црвеним појасом, 1981. године, а Епископ сремски Господин Василије звањем протонамесника 1990. године, и чином протојереја 2009. године. Вечан помен и Царство Небеско нашем драгом проти, а његовој породици нека подари здравља и снаге да издрже бол за човеком који је радост и љубав ширио око себе.

Помени, Господе, уснулог слугу Твога протојереја-ставрофора Ђорђа у нади на Васкрсење и живот вечни. Опрости му свако сагрешење, хотимично и нехотимично, што је сагрешио речју, делом, или мишљу. Усели га у места светла, у места свежине, у места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање, где гледање Лица Твога весели све од века свете Твоје. Даруј му Царство Твоје и учешће у неисказаним и вечним Твојим добрима, и наслађивање у Твом бесконачном и блаженом животу. Јер си Ти живот, и васкрсење и покој уснулог слуге Твога протојереја-ставрофора Ђорђа, Христе, Боже наш, и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и Пресветим, и Благим, и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

Читање из Књиге пророка Данила (12.2-3)

И многи који спавају у праху земаљском пробудиће се, једни на Живот Вечни, а други на срамоту и прекор вечни. А разумни ће сјати као светлост небесна, који многе приведоше праведности, сјаће као звезде, вазда и довека.

ОБАВЕШТЕЊЕ!

Тело новопредстављеног слуге Божјег, високопречасног протојереја-ставрофора Ђорђа Благојевића биће донето у храм Светог архангела Гаврила, 18. септембра 2022. године Господње, у 08.00 часова. Свету заупокојену Литургију ће служити свештенство намесништва сремскомитровачког са почетком у 09.00 часова. Опело ће се вршити у храму Светог архангела Гаврила са почетком у 12.00 часова, а опелом ће началствовати архијерејски намесник сремскомитровачки, вископречасни протојереј-ставрофор Саво Ракита, уз саслужење свог свештенства нашег намесништва. Сахрана ће се вршити на старом гробљу код ауто-пута са почетком у 14.00 часова.

НАПОМЕНА!

Тело новопредстављеног слуге Божјег, високопречасног протојереја-ставрофора Ђорђа Благојевића, биће изложено у храму Светог архангела Гаврила у недељу, 18. септембра 2022. године Господње, од 08.00 до 12.00 часова. У том периоду се можете последњим целивом опростити од драгог нам проте.

Вечан помен и Царство Небеско!

Стефан Радишић, студент ПБФ-а

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *