Видовдан у Старим Бановцима

На Видовдан 2016. године Стари Бановци су почаствовани двоструком радошћу. Прва је посета нашег пастира и молитвеника Епископа Сремског г. Василија, а друга је дочек моштију св. Мајке Ангелине крушедолске која у овој јубиларној години обилази Срем.
Као што и приличи, мошти су дочекане у величанственој литији дугој неколико стотина метара од Храма. Мошти је из храма св. Василија Острошког у Новим Бановцима пренео архијерејски намесник старопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић. У литији су поред свештенства старопазовачког намесништва учествовали и представници локалне самоуправе, дирекотор основне школе, полиција, деца – ученици веронауке… као и многобројни верници који су у савршеном молитвеном реду пратили свете мошти.
Одмах по доласку у храм, Епископ је са свештенством служио акатист Преподобној Ангелини. И као што се каже у акатисту “саберите се хорови хришћана православних са хоровима Анђела и Арханђела да похвалне песме певамо оној, која мноштвом врлина својих још на земљи се прослави и кличимо јој усрдно; Радуј се Ангелино похвало рода нашега”, тако је било у старобановачом велепном храму, сакупило се мноштво хришћана и сви су у један глас са својим Епископом певали Богу који је нашем народу дао тако дивну светитељку.
Текст и слике: вероучитељ Бранислав Керечки
ОПШИРНИЈЕ: http://www.eparhija-sremska.rs/novosti/radost-vidovdana-u-starim-banovcima/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *