Одржан концерт духовне музике у Батајници

У порти храма Рођења Пресвете Богородице у Батајници на покладе, 19. јуна 2022. године, поводом Петропавловског апостолског поста одржан је концерт духовне музике.

На концерту се представио Национални инклузивни мешовити хор „Исон“ из Новог Сада којим руководи господин Миодраг Миша Близанац, као и оба хора овог храма Певачко друштво „Свети апостол Андреј Првозвани“ под руководством диригента Марије Лукић и Црквено-дечији хор „Орлић“ са диригентима Милицом и Јеленом Павловић.

Хор „Исон“ је по свему посебан хор и својим наступом је на публику оставио јак утисак. Чланове овог хора чине особе маргинализиваних група, старија лица, дементне особе као и деца са инвалидитетом и њихови родитељи.

Свој наступ започели су песмом „Молитва“ аутора Мише Близанца по којој је овај хор препознатљив, а која је упућена деци са инвалидитетом која су остала без родитеља. Песма говори о породици, о оцу, мајци и детету и о свим оним вредностима које чине једну породицу. Заједно са хором „Орлић“ извели су ову песму знаковним језиком.

На крају концерта старешина храма протојереј-ставрофор Споменко Грујић се захвалио учесницима, свим присутнима али и спонзорима који су допринели одржавању ове свечаности, након чега је уследило дружење и послужење за све присутне.

На дар и успомену са овог дивног концерта и дружења члановима хора „Исон“ уручени су симболични поклони.

Текст и фотографије: Јелена Павловић

Извор: Радио Српски Сион

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *