У Руми отворен парк посвећен др Драгану Овцину

У четвртак, 31. марта 2022. године, у Руми је отворен парк посвећен др Драгану Овцину, једном од најцењенијих здравствених радника нове генерације, који је предао душу Господу пре две године.

У уређеном простору парка, који је смештен одмах уз Дом здравља у Руми, централно место заузима биста др Драгана Овцина, иначе рад познатог румског вајара Бранислава Црвенковића.

Бисту су данас открили његова супруга Јелена Овцин и председница Општине Рума Александра Ћирић, у присуству протојереја Бранислава Мишковића, породице др Овцина, кћерки, многобројних колега и пријатеља, као и челних људи локалне самоуправе.
Том приликом, присутнима се обратио отац Бранислав, подсетивши на племенитост  доктора кога су сви ценили и волели, док се супруга Јелена Овцин у име породице захвалила Општини на гесту поштовања према животу и раду њеног супруга.

Председница Општине Рума Александра Ћирић такође је истакла да је др Овцин остао у сећању свих Румљана као један од најбољих и најпоштованојих доктора у румској општини, један изузетно добар, благ и хуман човек, а при том пожртвован и веома стручан лекар, те је стога, како наводи председница Александра, данашњи догађај заправо дужност и обавеза да му се ода признање и почаст.

Подсећања ради, ступивши на функцију председника Општине Рума, председница Александра Ћирић је својим суграђанима обећала да ће Руму учинити лепшом и зеленијом, да ће више пажње посветити екологији и заштити животне средине, али и озелењавању и оплемињавању простора и површина у свим месним заједницама а не само у главном граду општине. Обећање је у веома кратком временском року испунила, те је овај парк доказ тога и уједно први који је изграђен у 2022. години.

Текст и фотографије: Мирјана Босић

Извор: Радио Српски Сион

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *