Најава: Турнеја филмског фестивала Слободна зона и у Руми

Румљане очекује 16. турнеја филмског фестивала Слободна зона у априлу, мају и јуну 2022. године. Филмски фестивал Слободна зона овог пролећа креће на своју 16. турнеју у преко 50 градова и општина широм Србије.

Турнеја Слободне зоне у оквиру овогодишњег избора филмова доноси најновије документарне и игране филмове који су били изузетно запажени на глобалној ангажованој филмској сцени.

Пажљивом селекцијом тима фестивала приказаће се филмови који су освајали највеће награде и/или показали изузетан потенцијал код публике и критике од Берлина до Кана и других великих светских филмских манифестација.

Девет филмова са 17. Филмског фестивала Слободна зона, одржаног од 4. до 9. новембра у Београду, Новом Саду и Нишу, по избору публике и селектора фестивала, биће приказано и у осталим градовима Србије, у сарадњи са локалним организацијама и културним центрима.

Локални партнер у Руми је Ворки тим Рума уз техничку подршку Културног центра “Брана Црнчевић” Рума. Улаз на све пројекције је бесплатан.

Мисија турнеје Слободне зоне јесте да децентрализацијом културе најширој публици у мањим градовима и местима понуди на увид, врхунски фестивалски филмски програм.

Турнеја је једина филмска манифестација оваквог типа у земљи. По реду 16. Турнеја Слободне зоне у Руми трајаће 3 месеца, април, мај и јун, и биће приказано 9 филмова.

Више о догађају и филмовима који ће бити приказани можете прочитати на сајту Ворки тима. 

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *