У Петроварадину литургијски прослављен Празник иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице

У петроварадинском храму Покрова Пресвете Богородице, у који је пре две године пристигла икона Пресвете Богородице Млекопитатељнице, њен празник је свечано литургијски прослављен.

Старешина овог храма јереј Бранислав Керечки је имао намеру однети икону у Кареју да се тамо освешта, али зла пандемија је осујетила ово лепу замисао. Наравно, икона је освештана у Покровском храму и заузима своје месту на трону.

Данашњом Светом Литургијом је началствовао протосинђел др Клеопа Стефановић, игуман Ваведењског манастира у Сремским Карловцима, иначе професор Карловачке богословије Свети Арсеније – Сремац. Певницу је водио студент ПБФ-а Никола Јовановић, заједно са искусним парохијским појцима.

Храм је и данас био испуњен верним народом, који је после Литургије саслушао веома надахнуту и емотивну беседу оца Клеопе, коју можете саслушати у прилогу. После освећења и резања славских колача, подељена је нафора.

Као и увек, добар домаћин јереј Бранислав Керечки парох петроварадински, заједно са сестрама мироносицама приредио је окрепљење у парохијској гостопримници.

Текст, фотографије и звучни запис: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Беседа протосинђела др Клеопе Стефановића: 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *