Митровчанка Кристина Узелац прва допливала до Часног крста

Традиционално 23. Богојављенско пливање за Часни крст на реци Сави у Сремској Митровици одржано је и ове године. После Свете литургије и молитвеног чина Великог водоосвећења у Храму Светог првомученика и архиђакона Стефана (Мале цркве) верни народ и присутни грађани посматрали су традиционалну манифестацију на којој је учествовало стотинак пријављених пливача, међу којима и пет девојака. Пливали су и гости из других градова, попут такмичара из Новог Сада и 16 учесника из Србобрана.

Другу годину за редом до Часног крста прва је дошла Кристина Узелац која је даривана златником, прелазним крстом и поклоном Месне индустрије “Недељковић”. Храбра Митровчанка Кристина, осамнаестогодишња ученица средње медицинске школе врхунска је спортисткиња и пливачица.

Остали учесници даривани су мајицама и крстом који су чланови ронилачког клуба “Жута фока” начинили од дрвета извађеног из Саве, старог више векова. Старешинство “Мале цркве” приредило је  и пригодан духовни програм. У организацији је уз подршку Града као и претходних година учествовала Свебор дружина “Свети Димитрије” из Сремске Митровице.

Текст: Дејан Мостарлић

Фотографије: Слободан Никшић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *