Одржан састанак о увођењу електронског пословања у Епархији сремској

Наша мајка Црква, странствујућа у овоме свету, увек је била у току са научним и технолошким достигнућима, старајући се о спасењу душе и давајући свему смисао сагледан очима вере и живог односа људских душа са својим Творцем – Господом и Богом нашим.

Још један у низу битних корака ка технолошком напредовању за Цркву Божију и Епархију сремску учињен је 21. јануара 2021. лета Господњег.

Након дочека у 10 часова Епископа сремског од стране свештенства и вернога народа, у храму Светог оца Николаја у Пећинцима – Архијерејско намесништво пећиначко, доксологије Епископу сремском, као и литије до парохијске сале у наведеном месту, одржан је радни састанак Његовог Преосвештенства Г. Г. Василија Епископа сремског са свим Архијерејским намесницима Епархије сремске и њиховим делегацијама, г. Зораном Товаровићем из програмерске фирме „Лав“ из Кленка и програмерима који већ дужи период сарађују са Епархијом сремском. Тема састанка била је „Увођење електронског пословања у Епархији сремској.

Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Г. Василије одржао је након молитве уводну беседу у којој је поздравио све присутне и говорио о значају увођења електронског пословања у раду епархије, црквених општина и управа парохија, као и о значају истог за мисионарску делатност Цркве.

Након обраћања Епископа, присутнима се обратио Архијерејски намесник и парох пећиначки јереј Бојан Мијановић, такође говоривши о значају увођења електронског пословања, представивши присутнима позитивне стране електронског пословања и наводивши конкретне примере.

После обраћања Архијерејског намесника пећиначког, присутнима је представљен  нови програм за електронско пословање у Епархији сремској од стране г. Зорана Товаровића из програмерске фирме „Лав“ из Кленка.

У наставку је одговарано на питања присутних о безбедности система и података који се чувају у њему, као и о могућности каснијег повезивања представљеног система са банковним системом.

По завршетку састанка, одржана је трпеза љубави у сали парохијског дома у Пећинцима, захваљујући труду свештенства Архијерејског намесништва пећиначког на челу са оцем Бојаном Мијановићем, свештеничких супруга и многобројног верног народа из Пећинаца и околине.

Приредио: јереј Слободан Мицић, прив. парох обрешки

Извор: Епархија сремска 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *