Припреме пред Божић и Бадњи дан у храму Светог архиђакона Стефана у Сремској Митровици

У “Малој цркви”, како још овај храм посвећен Светом првомученику и архиђакону Стефану зову у Сремској Митровици, припремљени су данас бадњачићи за поделу верницима на Бадњи дан.

На празник којим наша Света Црква прославља Свету великомученицу Анастасију, свечано је одслужена Света Литургија, са почетком у 9.00 часова. Литургијом је началствовао протонамесник Андрија Авакумовић, уз саслужење ђакона Александра Цигановића.

Том приликом, певницом је руководио протејереј Владимир Недељковић уз помоћ појаца овога храма. У склопу Литургије освештан је и славски колач који је припремила и принела Јасна Марковић.

Након одслужене Литургије кренуло се са прављењем бадњака и украшавањем

цркве за предстојеће празнике. Помоћ су понудили како верници, тако и ђаци ОШ „Свети Сава“ из Сремске Митровице. Уз лепу атмосферу и духовну музику направљено је више стотина бадњачића, који ће бити подељени верницима на Бадњи дан и Бадње вече.

Од срца се захваљујемо свима који су помогли у прављењу бадњака и са радошћу чекамо Бадње вече када ћемо после вечерње службе запалити бадњак, а поноћном Литургијом дочекати најрадоснији хришћански празник, Празник Рођења Христовог – Божић.

Текст и фотографије: ђакон Александар Цигановић, вероучитељ ОШ „Свети Сава” из Сремске Митровице.

Извор: Радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *