Освећен вртић у Бољевцима

У понедељак 16. септембра 2019. године у центру Бољеваца је освећен вртић са капацитетом стотинак деце.  Предшколска установа је никла на месту некадашњег Дома културеи обновљена је средствима Градске Општине Сурчин  на велику радост свих у овом сремском селу.
Чин освећења извршио је протојереј-ставрофор Драган Гвозденовић, старешина бољевачке цркве Свете Петке уз саслужење јереја Ненада Катића, старешине цркве Светог Пророка и Претече Јована Крститеља у Петровчићу и јереја Бранислава Јовановића, старешине прогарске цркве Архангела Гаврила.
После чина освећења, запосленима у предшколслкој установи, родитељима и деци, представницима градских власти и школских установа са територије Општине Сурчин, обратио се прота Драган:
“ Ово је дан који је створио Господ да се радујемо и веселимо. Ми у Бољевцима се данас радујемо овом чину освећења  вртића и почетку рада предшколске установе  у нашем селу. Дуго смо чекали овај тренутак, али Богу хвала, дочекали смо.
Желимо и молимо се Богу да ова установа буде пуна деце, односно да буде мала и да имамо потребу да зидамо још један спрат , јер се надамо, деца ће се рађати, јер није нам на корист улепшавање и школа и предшколских установа, ако у њих нема ко да уђе.
Верујем да ће ово бити и велики подстрек и за наше младе родитеље који су се премишљали да ли да имају друго, треће или четврто дете.
Поштована директорка, желим Вама и запосленима успех у раду и да од њих учините добре људе, а деци желим свако добро и да буду радосни и задовољни у овом вртићу.“
После оца Драгана обратила се и директорка вртића као и председник Општине Сурчин г. Стеван Шуша.
Општина Сурчин има већу стопу наталитета од стопе морталитета. На данашњи дан започето је реновирање зграде у Косовској улици бр. 2 у Сурчину и до фебруара месеца се очекује трећи вртић у сурчинском насељу.
У плану је и да се изгради нови вртић поред ресторана „Романија“ средствима из европских фондова.
Извор: Сајт “Епархија сремска”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *