НАЈАВА: СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ БЕШЕНОВО И ”БЕШЕНОВСКА ПРИНОШЕЊА” У НЕДЕЉУ, 28. ЈУЛА

У недељу, 28. јула 2019. године фрушкогорски манастир Бешеново обележава летњу славу – Свете Кирика и Јулиту. У оквиру обележавања, у обновљеној манастирској цркви ће, у 9.00 часова, Свету аргихејерјску Литургију, уз саслужење епархијског свештенства, служити Његово преосвештенство Епископ Сремски Василије.
После литургије и беседе владике Василија следи краће окрепљење свих присутних, а у 11.30 ће почети Песнички сабор “Бешеновска принишења”.
Протоколом је предвиђено да високи званичници уруче похвале и награде. Том приликом аутори ће рецитоваће своје награђене радове.
Потом следи ручак за све присутне, а одмах после ручка ће под липама бити настављена песничка манифестација у којем ће прво похваљени песници рецитовати своје стихове, а затим, по жељи и међусобном договору, и остали песници заступљени у збирци. Такође,  у наставку је дозвољено да и остали присутни песници уколико то желе прочитају неку од својих песама, уколико она по тематици и садржају доликује порти манастра.
Обзиром да се очекује велики број песника, свештенства и верника молимо вас да имате разумевања за евентуално одступање у сатници и позивамо вас да могућа кашњења претворите у вашу корист и то време проведете опуштено дружећи се у порти са вама драгим људима.
СПИСАК НАГРАЂЕНИХ АУТОРА
извор Манастир Бешеново

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *