Обележена слава храма у Новој Пазови

Уочи празника Педесетнице, у храму Свете Тројице у Новој Пазови, 15.јуна 2019.године у 18:00 Вечерње су служили протојереј-ставрофор Мирослав Јосимовић, јереј Бојан Нинковић, јереј Драган Гаврић, и ђакон Светогор Сандић.

На сам дан Силаска Светог Духа на Апостоле, у 9:00 Литургију су служили протојереј-ставрофор Данило Стегњаић, протојереј Мићо Ристић, јереј Зоран Ерић и ђакон Светогор Сандић.Молитвено је са нама био и протојереј-ставрофор Винко Мишановић.

После Свете Литургије учињена је Велика Литија улицама овога места на духовну радост свих мештана. У повратку у храм, пререзани су славски колачи, а затим су сви позвани на трпезу љубави у црквену салу.

Увече, у 18 часова Вечерње Свете Педесетнице служили су протосинђел др Клеопа(Стефановић), настојатељ манастира Ваведења Пресвете Богородице у Сремским Карловцима, јереј Бојан Мијановић, архијерејски намесник пећиначки, јереј Александар Маџаревић и ђакон Светогор Сандић.

Молитвено су били у овом сабрању протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, протојереј-ставрофор Кристо Алексић,  протојереј Дарко Јелић и јереј Владимир Милановић.

После Вечерње службе, КУД “Свети Сава”, КУД “Младост” из Нове Пазове, са многобројним гостима су извели пригодан програм за све присутне.

Старешина храма Свете Тројице, јереј Сава Мишановић се  захвалио на организацији и прослави при овом храму, представницима Месне заједнице Н. Пазова, Општине Ст. Пазова, а посебно верном народу без којег ниједно сабрање не би било потпуно.

Захваљујемо се оцу Сави Мишановићу и оцу Предрагу Антонијевићу на трудољубивости, пожртвовању и гостољубљу ових празничних дана у Новој Пазови, и при храму Свете Тројице у којем служе Богу и Роду.

 

Текст: Ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *