Протојереј-ставрофор др Велибор Џомић: Изјава за јавност

Умјесто да дигне полицију на ноге и расвијетли десетине нерасвијетљених убистава, Коњевић је јуче дигао на ноге полицију како би ми на незаконит начин било уручено некакво решење. Закон изричито забрањује да се странке позивају ради уручења решења и органе обавезује да их уручују поштом или на други, за странку прикладнији, начин. Нисам прихватио незаконит телефонски позив, а послије тога, у касним вечерњим сатима су извршили полицијску акцију опседања мог стана. Тај ”спектакуларни” подухват је завршен тако што су ми на вратима оставили позив да у нерадни дан, тј. у недјељу 8. фебруара у 12 сати дођем у Сектор граничне полиције у Подгорици, који се налази у старој згради Центра безбједности.

Евидентан је покушај министра-извањца Рашка Коњевића да поступак који траје пуне четири године брзопотезно оконча и то у току викенда. Коњевићеву фрустрираност и опседнутост мојом маленкошћу тумачим као наставак злоупотребе службених овлашћења и кршење закона. У великом је страху зато што је донио незаконито решење и зато на силу покушава да ову ствар брутално истјера до краја како би предуприједио пресуду Управног суда.

Коњевић се понаша као онај што је шиљио ражањ, а зец је и даље био у шуми. Зато му поручујем да обузда своје распламтеле страсти и сведе у нормалу своје најниже нагоне. Нема потребе да брука Црну Гору на овакав начин. Решења још нисам примио, а примићу их сјутра. На тај, као и на друге начине, исказујем поштовање према држави и њеним прописима. Замолио бих медије да не насједају на дезинформације које пласира Коњевић. Такође, представнике медија који су заинтересовани да се упознају са садржајем тих решења позивам да сјутра у 12 сати дођу испред бивше зграде Центра безбједности Подгорица гдје ћу се, након пријема решења, обратити јавности.

протојереј-ставрофор др Велибор Џомић
www.spc.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *