Освећење новог парохијског дома у Илинцима

,,Бог стварајући свет, прво што је створио јесте духовни свет, бестелесна бића” речи су Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија.

Уочи празника Сабора Светог Архангела Михаила-Аранђеловдана 20. новембра 2018. године Епископ сремски служио је Вечерње богослужење у храму Светог пророка Илије у Илинцима, а након тога извршио Обред Освећења новосазиданог парохијског дома. Велика радост је била домаћину јереју Гостимиру Душанићу и свим мештанима поводом овог догађаја, па су многи са свомојом децом дошли да дочекају Епископа сремског и заједно са њим величају име Божије и име овог великог Божијег заступника.  Вечерње богослужење служио је Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије уз саслужење протонамесника Ратка Нонковића, јереја Горана Душанића и ђакона Лазара Павића. Након Вечерњег богослужења Његово Преосвештенство заједно са свештеницима, ђаконима и гостима дошао је у парохијски дом и извршио обред освећења истог. По завршетку овога великога чина Епископ сремски се обратио свештенику који је постављен у овом месту, пожелео њему и његовој породици сређан и благословен почетак у новом дому. Јер као што је Христос уласком својим сачувао Закејев дом, да тако сачува и овај дом уласком својих свештенослужитеља. Овим путем је изразио велико задовољство што се опет нашао у овом малом месту, а њему драгом на посебан начин. Како је Еписком сремски рекао: ,, Ово мало место сам ја пре тридесет и две године први пут обишао, и то је била моја прва канонска посета у Епархији сремској. Дочекали су ме многобројни мештани као и ове вечери и заједно смо узносили молитве”.

Након освећења парохијског дома сви позвани гости и мештани су били угошћени у ловачком дому где је била припремљена трпеза љубави.

извор сајт Епархије сремске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *