Света архијерејска Литургија и рукоположење у Бешки

На други дан Духова пред храмом Ваведења Пресвете Богородице у Бешки се скупило свештенство, ђаконство и благоверни народ с Његовим Преосвештенством Г. Василијем, Епископом сремским.

Његово Преосвештенство је дочекано у Литији, а деца ОШ “Браћа Груловић”, предвођена учитељицама су, заједно с верним народом, клицала своме Архипастиру у срцима својим. Малишани у народним ношњама бацали су пред Његово Преосвештенство лишће с дрвећа у спомен Духа Светога који све оживљава.

Прво је обављено освећење обновљеног иконостаса, који је растауриран залагањем старешине храма протојереја-ставрофора Браце Санчанина, а радовима је руководила Академија за уметност и консервацију СПЦ.

На Светој архијерејској Литургији је појао хор богослова Богословије Св. Арсенија Сремца из Сремских Карловаца и византијски хор “Мојсије Петровић” из Београда. Током Литургије  у чин ђакона је рукоположен теолог и вероучитељ Горан Груловић.

Горан је вишегодишњи сарадник епархијског радија “Српски Сион”, те се најискренијим честиткама придружује и редакција нашег радија.

После Евхаристијског сабрања уследила је Литија око храма, а затим су пресечени и освећени славски колачи. На крају, сви присутни су наставили славље за Трпезом љубави у Светосавском дому.

Извор: радио “Српски Сион”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *