На Богојављење одржано пливање за Часни крст на језеру Борковац у Руми

У организацији СПЦО Рума – храма Силаска Светог Духа на апостоле и Савеза спортова Општине Рума, 19. јануара 2018. године, на празник Богојављења, одржано је пливање за Часни крст на језеру Борковац у Руми.

Ове године много учесника се пријавило, од којих три женске особе и неколико најмлађих ученика основних и средњих школа из Руме и околине. Сви они, у присуству представника локалне самоуправе и мноштва суграђана, који су дошли да поздраве учеснике и подрже догађај, присуствовали су молитви на језеру, којом је началствовао архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић, уз саслуживање румског свештенства.

По завршетку молитве, протојереј Сретен Лазаревић означио је старт овог традиционалног и символичног такмичења. Ове године, до крста је први допливао млади Дејан Босанчић из Руме, који је по први пут учествовао на богојављенском пливању.

Након завршетка пливања, отац Сретен је, заједно с представницима локалних власти, прогласио победника и поделио награде свим пливачима, од којих су посебна признања, поред победника, добиле присутне даме и најмлађи учесници.

Програм је завршен, исто као што је и започео, традиционалним богојављенским поздравом: “Бог се јави – ваистину се јави!”.

У прилогу послушајте говор архијерејског намесника и пароха румског, протојереја Сретена Лазаревића, обраћање председника СО Рума, г. Стевана Ковачевића и изјаву овогодишњег носиоца Часног крста, Дејана Босанчића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *