Епископ сремски г. Василије и Директор Управе за вере др Милета Радојевић посетили Саборни храм и Градску кућу у Руми

Дана, 16. јануара 2018. године, када се наша Света Црква сећа Светог пророка Малахије и Светог мученика Гордија, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије и директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, др Милета Радојевић, у пратњи заменика директора и главног и одговорног уредника радија “Слово љубве”, г. Драгана Тадића, посетили су СПЦО Рума – Храм Силаска Светог Духа на апостоле.

Госте су дочекали архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић и старешина храма, јереј Душан Вишекруна, уручивши им, том приликом, пригодне поклоне.

Након краћег разговора, сви заједно су посетили “Градску кућу”, где су се састали с начелником Општинске управе г. Душаном Љубишићем, председником СО Рума г. Стеваном Ковачевићем и Шефом Кабинета председника општине г. Војиславом Миоковићем.

У пријатном амбијенту, говорило се о припреми прославе стогодишњице од присаједињења Срема и Војводине Србији, као и обнови Саборног храма – Силаска Светог Духа на апостоле у Руми. С тим у вези, било је речи и о наставку добре сарадње, како би, симболично, оба пројекта била завршена до 24. новембра 2018. године, када је, пре 100 година, на Великом народном збору у Руми, изгласано присаједињење Срема Србији.

По изласку из Градске куће, Епископ и директор су, још једном, обишли храм и детаљније се упознали с током његове обнове.

На крају радног дела посете, Управа храма Силаска Светог Духа на апостоле уприличила је Трпезу љубави за госте.

У прилогу можете послушати изјаву архијерејског намесника и пароха румског, протојереја Сретена Лазаревића, коју је, том приликом, дао за радио Епархије сремске “Српски Сион”.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *