НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ДЕЧИЈЕГ ЦРКВЕНОГ ХОРА „БЛАГОСЛОВ“

У препуној сали сремскомитровачког позоришта „Добрица Милутиновић“ у суботу 13. јануара, сада већ традиционално, четврти пут – у навечерје празника Светог Василија Великог и почетка нове календарске године, дечији црквени хор „Благослов“ при храму Светог Кирила и Методија уприличио је величанствени концерт. Присутни посетиоци и пријатељи овог хора више од сат и по времена уживали су у дечијим интерпретацијама композиција најразличитијег садржаја које су митровачки „благословци“ свих узраста извели под диригентским водством Тамаре Пајкановић. Њихов музички наступ пропраћен је квалитетно осмишљеним  песничким  и глумачким програмом.

Поздрављајући присутне госте духовник хора и старешина храма Светог Кирила и Методија протојереј – ставрофор Саво Ракита подсетио је на знечење речи благослов која по његовим речима потпуно оправдано и заслужено стоји у називу митровачког дечијег хора. “ Ова деца су истински благослов за све нас“, рекао је отац Саво пожелевши свима успешну и благословену нову 2018. годину. У једном моменту и сам прота Саво узео је учешће у програму изводећи део композиције на гуслама.

Као специјална гошћа на новогодишњем концерту  појавила се и наша позната музичка уметница Оливера Катарина која је у пратњи митровачке публике и чланова „Благослова“ отпевала две композиције. Концертно вече завршено је громогласним аплаузом одушевљене  публике.

Дејан Мостарлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *