НАЈАВА: 14. Међународни фестивал фолклора “СРЕМ ФОЛК ФЕСТ” од 11. до 14. августа у Сремској Митровици

Сремска Митровица ће у периоду од 11. до 14. августа 2017. године угостити учеснике и госте 14. Међународног фестивала фолклора “Срем фолк фест”.

За овогодишњу ревију фолклорних ансамбала пријавили су се учесници из 13 држава – Србије, Босне и Херцеговине (Републике Српске), Бугарске, Чешке, Чилеа, Грчке, Хрватске, Македоније, Перуа, Румуније , Словачке, Словеније и Турске.

Програми се традиционално одржавају на улицама централног градског језгра, односно остатака античких зидина на Житном тргу са почетком у 20, 30 часова. Пре ревијалних наступа, сваке фестивалске вечери чланови фолклорних ансамбала учествоваће у дефилеима на којима ће представити игре, музику, костиме и обичаје земаља и региона из којих долазе.

Циљ ове еминентне фолклорне манифестације, једне од најзначајнијих код нас јесте промовисање различитих култура и традиција кроз међусобно упознавање, дружење и неговање пријатељстава , односно сарадње на међународном нивоу.

Фестивал је уједно и прилика за промовисање традиција, вредности и туристичких потенцијала Срема и Сремске Митровице, односно Србије.

Очекује се да као и сваке године ову манифестацију посети неколико хиљада посматрача.

Фестивал организује Центар за културу Сирмиумарт под покровитељством Града Сремска Митровица.

Дејан Мостарлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *