Дан школе у Војки

На позив директорке Основне школе ,,Милан Хаџић” у Војки, госпође Наташе Мићић, да се од ове школске године поново уведе Дан школе, усвојен је предлог вероучитеља да се тим поводом обележава Дан словенске писмености и културе – Свети Кирило и Методије.

Тога дана ученици су са својим учитељицама и наставницима кроз разноврсне програме учили о писмености и култури: кроз житије светих Кирила и Методија, бројеве и слова глагољице и ћирилице, квизове, презентације, богаћење речничког фонда, историјата војачке школе, а све се завршило свечаном академијом на сцени Дома културе. Директорка школе је поздрављајући многобројну публику, говорила о делу равноапостолних Кирила и Методија и истакла да су мештани Војке одувек обраћали пажњу на културу и на оно што у књигама пише.

У оквиру забавно-образовног програма у коме је учествовало 120 ученика, премијерно се чула и Химна школе коју је написао вероучитељ Слободан Грујић, а музику компоновао наставник музичке културе мр Милош Крстић. Ово је била прилика да се награде многобројни ученици који су ове школске године постигли значајне резултате на такмичењима на свим нивоима.

вероучитељ Слободан Грујић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *