Васкрс у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми

Васкрсења је дан, просветимо се људи! Пасха, Господња Пасха! Од смрти у живот и са земље на небеса Христос Бог нас преведе!

После литије око храма у поноћ, овим величанственим стиховима канона Јутарње службе Васкрса, одпочело је прослављање овог празника над празницима у румском Храму Силаска Светог Духа на апостоле.

Духовна радост и прослављање Васкрсења Господа нашега Исуса Христа употпуњени су Литургијом коју су служили свештеници овога храма, часни оци Душан Вишекруна и Сретен Лазаревић, а којима су саслуживали појци и мноштво верног народа причестивши се светим Даровима, Телом и Крвљу Васкрслога Господа.

При окончању Божанствене Литургије благослована су офарбана васкршња јаја која су подељена присутном народу. Поред овог дара, најмлађим парохијанима уручени су и дарови спремљени нарочито за њих. Затим је уследило послужење и такмичење за најјаче васкршње јаје.

Вера, нада и љубав у Васкрсење и Васкрслога чине основу наше хришћанске вере, подсећа нас отац Душан. Његову беседу са Литургије у којој нас позива да наставмо литургијску прославу Васкрса и у данима који су пред нама можете послушати у аудио запису.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ- ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Борис Секулић, вероучитељ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *