Одржано представљање часописа Пакрачки декрет у Великом холу КЦ-а Рума

У четвртак, 9. марта 2017. године, с почетком у 17:00 часова, одржано је представљање другог броја часописа „Пакрачки декрет“ у Великом холу КЦ-а у Руми. „Пакрачки декрет“ је часопис који је основао господин Стојан Продановић, с идејом да кроз њега промовише књижевност и културу крајишких Срба.

Уводничар догађаја био је новинар Мирослав Бата Нинковић, који је, на самом почетку, реч дао архијерејском намеснику и пароху румском, протојереју Сретену Лазаревићу. Отац Сретен се обратио присутнима истичући снагу писане речи, а излагање је започео познатим цитатом из Јеванђеља по Јовану: „У почетку беше Реч и Реч беше у Бога и Бог беше Реч“ (1,1).

Одмах након тога, уследило је представљање часописа. Прво је о Пакрачком декрету говорио оснивач и главни уредник часописа, господин  Стојан Продановић, а затим су се присутним Румљанима обратили уредници: новинар Младен Булут и песник Марко Ковачевић.

На самом крају, сви заинтересовани добили су по бесплатан примерак другог броја часописа „Пакрачки декрет“, а господин Стојан Продановић позвао је све, који су желели, а нису били у могућности да присуствују догађају, да се обрате редакцији и од ње затраже бесплатан примерак часописа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *