Посета Његовог Преосвештенства Епископа диоклијског г. Методија манастиру Мала Ремета

Благодаћу Божијом, дана 1. марта 2021. године лета Господњег, и са благословом Епископа сремског г. Василија, свету обитељ манастира Мала Ремета под Покровом Пресвете Богородице посетио је Епископ диоклијски г. Методије.

Уз оглашавање црквених звона испред манастирске капије, свечани дочек Његовом Преосвештенству уприличили су јереј Чеда Грујић и настојатељица манастира мати Февронија са сестринством.

Након посете манастирској цркви и поклоњења древној српској светињи, Епископ методије је уз свештено саслуживање јереја Чеде обавио свети чин крштења брата Драгана из Новог Сада.

Уз послужење трпезом љубави Епископ Методије се задржао у разговору са надлежним свештеником и домаћином овог сабрања настојатељицом мати Февронијом, изразивши захвалност и радост због богослужбеног сусрета и љубазног гостопримства.

Нама остаје да заблагодаримо Богу и Пресветој Богородици на посети која је свима присутнима озарила душе и да са радошћу кличемо Господу нашем Исусу Христу – Коме нека је хвала и слава у векове векова. Амин.

Благодаримо управи манастира на тексту и фотографијама.

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *