Одржано предавање у Руми „Светитељске мошти, жива икона Васкрсења“

У среду, 20. 11. 2019. године, започео је програм обележавања великог јубилеја Српске Православне Цркве у Архијерејском намесништву румском, и то свечаним дочеком моштију Светог Арсенија Сремца, Другог Архиепископа српског и наследника Светог Саве.

Велики број свештенослужитеља и верног народа дочекао је нашег Светитеља око 16.30 часова, након чега је кренула Литија од Великог парка, све до храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, где ће свете мошти боравити наредних шест дана.

Након вечерњег богослужења, у Грчкој цркви у Руми, с почетком у 19.00 часова, уследило је предавање „Светитељске мошти, жива икона Васкрсења“, протосинђела др Клеопе, професора Богословије Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима.

Оца Клеопу румљанима су представили архијерејски намесник и парох румски, протојереј Сретен Лазаревић и његов сабрат, старешина храма Силаска Светог Духа на апостоле, јереј Душан Вишекруна.

У прилогу можете погледати и послушати како је изгледало и звучало ово благочестиво, поучно сабрање око кивота с моштима Светог Арсенија Сремца.

 

Звучни запис: г. Зоран Пурешић

Фотографије: г. Драган Цакић, г. Милан Романовић, ученик Карловачке богословије

Извор: Радио „Српски Сион“

 

Предавање протосинђела др Клеопе, професора Богословије Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима (звучни запис):

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *