Монашење у манастиру Врдник – Раваници Сремској

Дана 2. јула 2017. године, када се Црква молитвено сећа Светог апостола Јуде, Преподобног Пајсија Великог и Светог Јована Шангајског, Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије, служио је, у манастиру Врдник – Раваници Сремској, Вечерње с почетком у 18 часова. Након Богослужења, приступило се свечаном чину монашења Слободана, који је добио монашко име Лазар у част Светог великомученика Кнеза Лазара.

У препуном манастирском Храму, овом свечаном чину, искушеника Слободана који је изразио жељу да приступи монашком реду, привели су архимандрит Нифонт (Павловић) и протосинђел Пајсије (Будимир).

Овај чин представља прво монашење у манастиру Врднику –  Раваници Сремској после Другог светског рата, како је нагласио владика Василије у својој беседи, честитајући оцу Лазару и његовим родитељима, на путу који је изабрао.

Домаћини ове свете обитељи, протосинђел Пајсије и игуманија мати Анастасија, припремили су заједничку Трпезу љубави за све свештенослужитеље и верни народ, на којој се, благословом владике Василија, беседом обратио настојатељ манастира Гргетег архимандрит Доситеј (Миљков).

У прилогу можете послушати обе беседе – Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија и оца Доситеја.

 

 

Извор: радио “Српски Сион”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *