Освећен иконостас у Храму Сабора Српских Светитеља

Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије служио је Свету Архијерејску Литургију, 5. фебруара 2017. године, у Храму Сабора Српских Светитеља у Руми и том приликом осветио је новопостављени иконостас. У Храму препуном народа, Епископу је саслуживао велики број свештенослужитеља из Руме и околине, а за певницом, поред румских богослова и вероучитеља, појао је и дечији црквени хор „Звончићи“, под вођством диригента Александре Гаруновић.

На крају Литургије, Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије уручио је Грамате захвалности заслужним румским привредницима који су помогли изградњу и уређење Храма Сабора Српских Светитеља у Руми. Том приликом, Грамате су добили господин Мирослав Марковић, господин Миладин Матић и господин Милан Керкез.

Старешина Храма, јереј Бранислав Мишковић и његов сабрат, парох Храма јереј Вујадин Савић, побринули су се да све прође у најбољем реду, а на самом крају припремили су трпезу љубави за Епископа, присутне свештенослужитеље и вернике.

У прилогу можете чути беседу коју је након Свете Архијерејске Литургије произнео Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *