Призив Светог Духа и Дечји дан у Бусијама

На дан празника Сабора српских светитеља, у недељу 15. септембра текуће године у храму Св. браће Кирила и Методија у Бусијама Св. Литургију служио је презвитер Стефан Гавровски, парох бусијски, уз молитвено присуство презвитера Драгана Зорице, старешине храма. Тумачећи јеванђелску причу о богатом младићу својом беседом о. Стефан подсетио је вернике на значај сакупљња духовних блага, ,,где ни мољац ни рђа не квари, и где лопови не поткопавају и не краду“ (Мт 6, 20).

После Св. Литургије, на којој се причестио велики број деце, пароси бусијски служили су Молебан за успешан и Богом благословен почетак нове школске године, уз присуство помоћнице директорке ОШ ,,Бранко Радичевић“ Дивне Атлагић, наставнка и ученика поменуте школе, као и присуство родитеља и верног народа.

Након молебана о. Драган Зорица позвао је родитеље у парохијску салу на послужење, а децу у школску салу где је уприличен Дечји дан, иницијативом братства храма, уз помоћ проф. физичког васпитања Стевана Месаровића, који је осмислио спортска такмичења, која су услед временских услова одржана у школској сали. За све учеснике такмичења братство храма припремило је дарове.

По завршетку дружење је настављено у парохијској сали, уз послужење и слаткише за децу. Овом приликом захваљујемо се Управи школе и свима који су допринели да се ова дечја активност успешно реализује.

Презвитер Стефан Гавровски

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *