Света Литургија и трпеза љубави у Вазнесењском храму у Руми

У недељу, 21. априла 2024. године, Глувну недељу Великог поста, у Храму Вазнесења Господњег у Руми служена је Света Литургија којом је началствовао јереј Ђорђе Санчанин.

У душекорисној и Духом Светим надахнутој беседи након молитава, отац Ђорђе је благословио многобројне сабране и упутио на поуке два јеванђеља изговорена на данашњи празник. Водећи рачуна да Господа примамо у срце као жена грешница која принесе своју жртву квасивши сузама и отирући ноге Господу својом косом, те целивајући Га и мажући скупоценим мирисом, не заборавимо да се свакодневно искрено и у духу покајања обраћамо Господу и Спасу нашем Исусу Христу.

Након Свете Литургије, у парохијској сали Храма Вазнесења Господњег уприличено је послужење веге бургера и друге посне хране за све окупљене.

У сусрет празнику Лазареве суботе, Врбице, свештеник Ђорђе је позвао сав верни и благочестиви народ на молитвено сабрање у наш свети храм у суботу, 27. априла, када ће се вечерње служити у 16.00 часова након чега следи разноврстан и богат програм за наше најмлађе.

На достављеном извештају благодаримо г. Давору Лазићу

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *