Предавање у Руми архимандрита Стефана, игумана манастира Велике Ремете

У суботу 13. априла 2024. године, у навечерје празника посвећеног великој богоугодници преподобној Мариjи Египћанки, у храму Сабора Српских Светитеља у Руми, уприличено је предавање високопреподобног архимандрита Стефана, игумана манастира Велике Ремете на тему “Пост и покајање”.
Наиме, Пета недеља Великог Часног поста посвећена је спомену на ову велику светитељку и Господ жели да нас подсети шта је циљ нашег живота – спас наше душе и да кроз спас задобијемо рајска насеља.
Кроз пример Преподобне Марије Египћанке, Господ нам шаље поруку да треба свим силама да се трудимо да победимо старог себе, да се одрекнемо старог себе, узмемо крст свој и пођемо за њим:  ͈Јер ко хоће живот свој да сачува, изгубиће га, а ко изгуби живот свој мене ради и Јеванђеља онај ће га сачувати.”
Након Вечерњег богослужења којим је началствовао архимандрит Стефан, заједничарење је настављено у парохијској сали која је, на радост свих, била испуњена до последњег места.
Присутне је речима добродошлице поздравио старешина храма протојереј Бранислав Мишковић, који је уједно био и домаћин сабрања, са својим сабратом протојерејем Вујадином Савићем.
Поучно и душекорисно предавање погледајте у емисији коју смо припремили за Вас:

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *