Благовести у Сусеку

Празник Благовести је литургијски прослављен у Храму Светог Архангела Гаврила у Сусеку у молитвеном присуству верника од којих се велики број причестио. Светом Литургијом је чинодејствовао јереј Никола Ерцег, парох сусечки.

О празнику у којем се огледа домострој људског спасења, као и o догађајима који га прате, беседио је јереј Никола Ерцег, парох сусечки: „Пресвета Богородица је сасуд Божји, она је изабрана да буде слушкиња Господња, пристаје да буде она која ће без поговора испунити вољу Божју“ – истакао је беседник, подсећајући вернике да се на овај празник родио и упокојио преподобни Јустин Ћелијски који је увек носио благу вест: „Да се Бог није родио као човек, не би могао да васкрсне, а самим тим и да спаси људски род“ – рекао је отац Никола, честитајући сабранима један од најлепших празника, празник сусрета Бога и човека.

Дечији хор “Благовеститељ” сусечког храма на Благовести прославио је седам година свог успешног рада и постојања: “Срећно и благословено. Нека вас Свети архангел Гаврило и Пресвета Богородица крепи и бодри у све ваше будуће дане” – рекао је отац Никола.

Члан дечијег црквеног хора, госпођица Анастија Миљић, се обратила бираним речима свим члановима хора и између осталог истакла да данас, на празник Благовести, прослављамо свој рођендан, тј. прослављамо седму годину успешног рада и постојања нашег хора, који је и основан на Благовести 2017. године.

На Многаја Љета!

Презвитер Никола Ерцег

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *