Света архијерејска Литургија пређеосвећених Дарова у Новој Пазови

У петак друге недеље Васкршњег поста, 29. марта 2024. лета Господњег на Светог апостола Аристовула и Светог мученика Савина Египћанина, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је Свету Литургију пређеосвећених Дарова у храму Свете Петке у Новој Пазови. Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Јустин (Стојановић), јереј Саша Милијашевић парох старопазовачки, епархијски протођакон Горан Власац, ђакон новопазовачки Александар Милановић и ђакон старопазовачки Стефан Станојевић.

Сведочећи заједништву и саборности Свете Цркве, свештеници, ђакони и вероучитељи Архијерејског намесништва старопазовачког, приступили су Светим тајнама Исповести и Причешћа, а по благослову Преосвећеног Владике Василија за исповедника је одређен протојереј-ставрофор Сретен Младеновић, пензионисани свештеник при храму Светог Марка у Београду.

По завршетку Свете Литургије епископ Василије обратио се свештенству и верном народу беседом о значају Светих тајни Свештенства, Исповести и Причешћа.

У наставку у парохијској сали уприличена је трпеза љубави трудом и залагањем домаћина овог сабрања протојереја-ставрофора Зорана Јовића, архијерејског намесника старопазовачког. У току заједничарења јереј Милорад Бојчић прочитао је поучно слово професора богословије у Сремским Карловцима јереја Ђорђа Милидрага на тему „Требник“.

На крају овог молитвеног сабрања домаћин се обратио присутнима заблагодаривши Преосвећеном Владици на архипастирском благослову и љубави, исповеднику проти Сретену као и свештенству и вероучитељима који су узели учешћа у Светим тајнама.

Текст: Ђакон новопазовачки Александар Милановић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *