У Недељу православља одржана литија кроз Маљански крај у Руми

У недељу, 24. марта 2024. године, када наша Српска Православна Црква прославља Недељу православља, у храму Вазнесења Господњег у Руми, Свету Литургију је служио протојереј Драган Арсеновић, а саслуживао је јереј Ђорђе Санчанин.

После Свете Литургије верни народ је са иконама кренуо у литију која је била уприличена по други пут у част НЕДЕЉЕ ПРАВОСЛАВЉА.

Учешће у молитвеном ходу узео је велики број деце веронауке и Румљана Маљанског краја, најстаријег у Руми.

Румљани су и овог пута свечаном поворком у част Недеље православља показали своју љубав према Богу који је помогао да се сачува православна вера кроз многе векове, а нарочито да православни хришћани победе иконоборце и да се сачувају свете иконе у Цркви.

Управа Вазнесењског храма велику захвалност изражава члановима Полицијске станице у Руми који су затворивши делове улица Станка Пауновић Вељка, Гробљанске, Атанасија Стојковића и Дрварске обезбедили да литија прође неометано од стране учесника саобраћаја.

Након молитвене свечане поворке, сабрани су у Храму Вазнесења Господњег присуствовали служењу парастоса свим невиним жртвама пострадалим у НАТО бомбардовању наше земље 1999. године.

Овонедељно заједничарење након молитава узнетих за јединство Православља у целом свету настављено је у парохијској сали Вазнесењског храма где је приређено и послужење за све присутне.

У нади да ће нас догодине бити још више, благодаримо Господу за сву милост и љубав Божију.

На достављеном извештају благодаримо г. Давору Лазићу

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *